Връщането на украинския национален флаг на деокупираните територии означава, че мирният

...
Връщането на украинския национален флаг на деокупираните територии означава, че мирният
Коментари Харесай

Новоосвободените територии се връщат към нормалността

Връщането на украинския народен байрак на деокупираните територии значи, че мирният и обществено сигурен живот още веднъж става вероятен. Това сподели президентът Володимир Зеленски в нощното си послание, представено от " Укринформ ".

Днес организирах съвещание на Щаба на Върховния главнокомандващ. Основната точка в дневния ред е придвижването ни за освобождение на цялата украинска земя и всичко, което е належащо за провеждането на нашата отбранителна интервенция. Доставката на оръжия и муниции, взаимоотношението с сътрудниците, материалното обезпечаване, противодействието на нови типове оръжия, с които разполагат окупаторите.

Разбира се, не мога да разкрия съответни въпроси, които са били обсъждани от щаба. Но множеството от отчетите, признатите отчети и утвърдените проекти несъмнено ще зарадват украинците. И несъмнено ще огорчат окупаторите.

Защото те ще бъдат виновни за цялото си зло. Те ще дават отговор пред нашите оръжия, украинския съд и интернационалното право. Никой от тях няма да го избегне, закани се Зеленски.

Между другото, през днешния ден желая да поздравя персоналния състав на оперативно-стратегическата група " Олександрия " за основаването на условия за сполучливо нахлуване, за планирането и подготовката на дейни дейности в региона на Херсон. Тези наши дейности, които към този момент дават осезателен резултат. И ще има още. Само през този ден в Херсонска област от фиктивния референдум бяха освободени и нормализирани селища като Нововоскресенске, Новогрихоривка и Петропавливка. Движението продължава, регистрира Зеленски.

Искам също по този начин да почета воините от нашите военновъздушни сили, които през днешния ден съумяха да смъкват шест ирански дрона, които окупаторите се пробваха да употребяват против нашите градове. Три безпилотни летателни апарата бяха свалени от зенитни войски на 302-ри зенитно-ракетен Харковски полк, а още три бяха свалени от наши бойни водачи от 204-та Севастополска бригада тактическа авиация. Благодаря за точността, момчета!

А в този момент ще се обърна към окупаторите.

Дори да намерите някъде по света някое друго оръжие със същото " естествено " име за вашия " Руски свят ", като тези ирански " Шахиди ", с които се пробвате да бомбардирате нашите градове, като Бяла Църква по този начин или другояче няма да помогне. Вие към този момент сте изгубили.

Вие загубихте, тъй като даже в този момент, на 224-ия ден от пълномащабната война, вие би трябвало да обясните на вашето общество за какво е належащо всичко това: тази война, подправената готовност и самоунищожението на всички вероятности на вашия народ.

Когато хората се усещат прави и когато са на своя земя, те сами знаят всичко. Те не се нуждаят от фанатични лекции по " различна история " и политически осведомителни сесии всеки ден - било на среща с учители, било на среща за хода на сезонната работа по прибиране на реколтата.

Украинците знаят защо се борят. Все повече жители на Русия осъзнават, че би трябвало да умрат, просто тъй като един човек не желае да постави завършек на войната. Ясно е кой ще завоюва.

Днес в Лиман, Святохирск и Ярова на Донецка област беше добавен още един знак за връщане към естествения живот - възобновихме изплащането на пенсиите там. Ние също по този начин предоставяме хранителни комплекти и филантропична помощ. Връщането на украинското знаме значи, че още веднъж е вероятен кротичък и обществено сигурен живот за Донбас и всички други територии, които са били краткотрайно окупирани от Русия.

Днес имаме няколко събития, които мощно удостоверяват вярата на света в бъдещето на Украйна, доверието на света в нашата мощ.

Започваме присъединението на Украйна към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Тя е една от най-престижните международни организации, сплотява 38 най-силни страни. Това са демокрации, това са пазарни стопански системи, това е по-голямата част от международния стопански капацитет. От Австрия до Япония, от Съединените американски щати до Южна Корея, от Канада до Турция. Украйна ще бъде измежду тях и в този формат.

Подадохме молбата си за банкет, тя беше одобрена от Организацията. Украйна получи специфичен статут на присъединяваща се страна. И ще осъществим всички нужни условия за пълноправно участие.

Още тази година районният офис на Организацията ще стартира работа в Киев. За нас това ще значи още една мощна линия на икономическо, софтуерно и ценностно съдействие с световната общественост, сподели още Зеленски.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР